- زمان ویدئو: ۱۱ دقیقه
- حجم فایل: ۲۰MB
- مدرس: میثم صحراگرد
معرفی xampp
xampp یکی از محبوب ترین محیط های توسعه php است.
از دلایل محبوب بودن این محیط می توان به رایگان بودن و نصب راحت آن اشاره کرد.
این نرم افزار برای اهداف تست و توسعه استفاده می شود و شامل وب سرور آپاچی، سیستم مدیریت پایگاه داده MariaDB و مفسر Perl و Php است.
xampp مخفف کلمات زیر است:
- Cross Platform :X
- Apache :A
- MariaDB :M
- PHP : P
- Perl : P
آپاچی چیست و چگونه کار می کند؟
آپاچی یک وب سرور است که کامپیوتر را به سرویس دهنده وب تبدیل می کند.
آپاچی صفحه یا دستور را از مرورگر یا هر نرم افزار کلاینت می گیرد. بعد صفحه درخواست شده را به کامپایلر می فرستد، کامپایلر آن را اجرا می کند و نتیجه آن را از طریق آپاچی به کلاینت می فرستد.
MariaDB چیست؟
MariaDB یک انشعاب از My SQL است. پس از این که My SQL به مالکیت Oracle درآمد، توسعه دهندگان MariaDB ، My SQL را به صورت رایگان و Open Source ارائه دادند.
نرم افزار زمپ شامل ماژول های دیگری هم هست. یکی از مهم ترین آن ها Php My Admin می باشد که ابزاری رایگان و Open Source برای مدیریت پایگاه داده های MariaDB و My SQL است.
نصب نرم افزار xampp
برای نصب نرم افزار زمپ، کافیست کلمه xampp را در Google سرچ کنیم، یا این که مستقیما وارد سایت www.apachefriends.org شویم. مشاهده می کنیم که این نرم افزار برای تمامی سیستم عامل های محبوب موجود است.
برای نصب، در ابتدا آنتی ویروس سیستم خود را غیرفعال می کنیم.
سپس برای این که در کارهایی که به وسیله زمپ انجام می دهیم، محدودیتی نداشته باشیم،(User Account Control) UAC را غیرفعال می کنیم. برای این منظور، به تنظیمان ویندوز خود رفته و در قسمت change user account control setting، اسکرول مربوط به user account را به پایین ترین حد آن می کشیم و ok را کلیک می کنیم.
حال روی فایل اجرایی که دانلود کرده ایم، دو بار کلیک می کنیم تا فرایند نصب نرم افزار شروع شود.
در بخش select component می توانیم از component های موجود، آن هایی را که می خواهیم همراه با زمپ نصب شود را انتخاب می کنیم و وارد مرحله بعد می شویم.
در این بخش، پوشه ای را که می خواهیم xampp در آن جا نصب شود را انتخاب می کنیم و وارد مرحله بعد می شویم.
در این مرحله می توان گزینه learn more about bitnami for xampp را تیک زد تا آموزش های بیشتری را در مورد xampp در اختیار شما قرار دهد. وارد مرحله بعد می شویم و فرایند نصب زمپ آغاز می شود.
در مرحله آخر، این پیغام می آید ?Do you want to start the control panel now و از ما می پرسد که آیا می خواهید که control panel زمپ اجرا شود یا نه؟ که ما تیک این قسمت را می زنیم و بر روی دکمه finish کلیک می کنیم.
در مرحله بعد، نرم افزار xampp از ما می خواهد که زبان مورد نظر خود را انتخاب کنیم. سپس کنترل پنل برای ما باز می شود.
کار با نرم افزار xampp
در قسمت Control Panel، در مقابل Apache دکمه Start قرار دارد، که در حالت معمولی، با کلیک بر روی این دکمه، آپاچی به راحتی اجرا می شود. اما از آنجایی که من روی سیستم خودم SQL Server را نصب کرده ام، پورت ۸۰ من به SQL Server اختصاص یافته در نتیجه با خطا مواجه می شویم. برای برطرف کردن این مشکل، وارد تنظیمات Apache می شویم و پورت مربوط به آن را تغییر می دهیم.
برای این منظور روی دکمه Config کلیک می کنیم و از لیست باز شده گزینه اول (apache (httpd.conf را انتخاب می کنیم و در صفحه باز شده دنبال کلمه Listen می گردیم. برای این کار Ctrl+F را همزمان می گیریم و در پنجره باز شده، کلمه listen را تایپ می کنیم و Find Next را می زنیم تا عبارت Listen 80 را پیدا کنیم.
به علت این که پورت ۸۰ ما مشغول است، در اینجا شماره پورت را به ۸۰۸۰ تغییر می دهیم و با گرفتن همزمان کلیدهای Ctrl+S تغییرات را ذخیره می کنیم. حال این صفحه را می بندیم و در Control Panel مربوط به xampp، دوباره روی دکمه start مربوط به Apache کلیک می کنیم و مشاهده می کنیم که Apache اجرا می شود.
لازم به ذکر است، در صورتی که port را تغییر دهیم، برای باز کردن Admin مربوط به آپاچی، باید در نوار آدرس بعد از عبارت Localhost، شماره پورت مربوطه را وارد کنیم. برای این کار روی دکمه Admin مربوط به آپاچی کلیک می کنیم. مشاهده می کنیم که پیام Not Found در صفحه ظاهر می شود. بنابراین اینجا پورت را ۸۰۸۰ تعیین می کنیم و آدرس مرورگر را به این صورت می نویسیم: localhost:8080 و اینتر می زنیم و مشاهده می کنیم که Admin مربوط به آپاچی باز می شود.
حال برای تست زمپ، ما یک فایل HTML ساده به نام index.htm را ایجاد می کنیم تا شما با نحوه کار xampp آشنا شوید.
در بخش Control Panel مربوط به Xampp روی دکمه Explorer کلیک می کنیم تا پوشه ای که تمامی فایل های مربوط به زمپ آنجا هستند، باز شود. وارد پوشه htdocs می شویم. در اینجا فایل های مربوط به بخش Admin آپاچی وجود دارد. تمامی فایل های این پوشه را پاک می کنیم و با راست کلیک در همین صفحه، یک فایل text جدید ایجاد می کنیم. نام آن را به index و پسوندش را به html تغییر می دهیم. حال این فایل را در Notepad یا ++Notepad یا هر نرم افزار ویرایشگری که برای فایل های html استفاده می شود، باز می کنیم.
در این نرم افزار کد زیر را وارد کرده و ذخیره می کنیم:
<html> <body> <h1> Hello Webtml </h1> </body> </html>
حال در مرورگر آدرس localhost:8080/index.htm
را وارد می کنیم و Enter می زنیم. خواهیم دید که Hello Webtml در صفحه مرورگر برای ما نمایش داده می شود.
دیدگاه بگذارید